Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Selasa, 17 Julai 2012

Krisis 'dalaman' Nurul Izzah dan PapaGomo tiada kesudahan..kah..kah..kah..?Soalan cepu emas dari Nurul Izzah : ‘Mengapa tiada tindakan ke atas Papagomo’?

Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar melahirkan kebimbangan kerana tiada tindakan diambil terhadap pengendali blogger pro-Umno termasuk Papagomo yang menurutnya menyebarkan fitnah terhadap pimpinan Pakatan Rakyat (PR) selama ini.

Beliau berkata ini bukanlah kali pertama penyebaran fitnah dilakukan, namun masih dibiarkan tanpa apa-apa tindakan.

“Tambahan pula Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan tiada laporan yang diterima setakat ini," katanya kepada media selepas menghadairi jamuan teh di sini petang ini.


Beliau yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai diminta mengulas laporan blog yang menyebut kononnya seorang lagi siswa membuat laporan polis di kawasan utara kerana diliwat oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini.

Nurul Izzah berkata, sampai bila pimpinan PR termasuk bapanya, Anwar dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng akan terus dituduh dengan pelbagai dakwaan yang tidak berasas.

“Awak tahu siapa dia, sampai terpaksa dijemput oleh Kementerian Pertahanan untuk membuat lawatan dan masuk ke dalam kapal selam.

“Kerajaan wajib melakukan sesuatu secepat mungin dan tidak membiarkan perkara seperti itu berlarutan. Jika tidak nampak sangat blogger seperti ini digunakan oleh pihak tertentu untuk menyerang pimpinan pembangkang," katanya.

Ditanya mengenai Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), beliau menganggap dirinya sebagai askar dan akan patuh kepada arahan parti.

“Jika mereka arah saya bertanding, saya akan bertanding. Jika tidak, saya akan patuh apa sahaja keputusannya," katanya.

Ditanya sama ada akan mempertahankan kerusi Parlimen Lembah Pantai atau beralih kepada Dewan Undangan negeri (Dun), beliau berkata, tunggulah keputusannya nanti.

“Tak payah tanya banyak-banyaklah. Mari kita makan durian," katanya.

Nurul Izzah boleh memberi pelbagai alasan bagi menutup segala salah laku yang telah dilakukan oleh 'Papa hebat'nya, namun persoalannya adalah adakah Nurul Izzah sudah takut dengan 'skandal terbaru' yang bakal terbongkar tidak lama lagi...Selepas makan durian, mungkin Nurul boleh ikuti pesanan dari PapaGomo di sini ya..!!!

Nasihat Oyabun terhadap Anwar adalah ...'Bersara dan Bertaubatlah'...pintu taubat masih terbuka...!!! Baca di sini.

Buat Nurul Izzah...'sampai bila nak tegakkan benang yang basah'..? Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ketanah jua! Hanya masa yang menentukannya..!!!

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen