Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Khamis, 10 Mac 2011

Anwar berusaha elak DNA untuk lindungi rahsia!

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim didakwa cuba melindungi profil asid deoksiribonukleik (DNA) miliknya daripada diambil pihak hospital bertujuan melindungi sesuatu yang amat besar rahsianya.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari berkata, tindakan Anwar itu juga sama seperti naluri seorang bapa yang mahu melindungi anaknya tetapi persoalannya di sini siapakah anak yang cuba dilindungi tersebut.

"Anwar menyatakan Tun Dr. Mahathir Mohamad terdesak untuk melindungi anaknya. Kalau bagitu mengapa Anwar terdesak melindungi Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan isterinya Shamsidar Taharin bersama DNA miliknya.

"Jika Dr. Mahathir mahu melindungi anaknya, ini adalah naluri biasa saorang bapa. Apakah Anwar terdesak mahu melindungi Azmin dan Shamsidar atas sebab naluri saorang bapa. Jika itu benar maka persoalannya pula siapakah anak yang hendak dilindungi oleh Anwar," katanya di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Anwar yang berkata, Dr. Mahathir menganggapnya sebagai ancaman dan bimbang akan mencabarnya kerana tahu tentang rasuah di kalangan keluarga bekas Perdana Menteri itu.

"Kebimbangan akan dicabar: saham-saham dan kontrak-kontrak kepada Mokhzani (Mahathir) dan Mukhriz (Mahathir) serta 'bailout' bagi Mirzan (Mahathir)," tambah Anwar sebagai mengulas mengenai tulisan memoir Dr. Mahathir bertajuk A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad yang dilancarkan semalam.

Mengulas lanjut, Anuar meminta Presiden PKR yang juga isteri Anwar, Datin Seri Dr. WanAzizah Wan Ismail, Shamsidar dan Azmin untuk memberi penjelasan mengenai Anwar yang didakwa mempertahankan DNA miliknya.-UM.

Anak sapa lah tu ya..!!!!

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen