Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Isnin, 11 Ogos 2014

Salah Satu Punca Khalid DiPaksa Letak Jawatan Kerana Membatalkan Projek Ternakan Babi Bernilai 100 juta?


DAP mengadakan mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) bagi membincangkan isu MB Selangor dan telah memutuskan untuk menyokong sepenuhnya tindakan pemecatan keahlian Khalid Ibrahim dari PKR. Mereka juga telah bersetuju untuk meneruskan khidmat EXCO DAP dalam kerajaan negeri Selangor. Anwar Ibrahim pula diraikan sebelum mesyuarat bermula oleh CEC dalam satu majlis sambutan ulangtahu kelahiran beliau yang ke 67.

Tan Sri Khalid dianiaya dipaksa letak jawatan MB Selangor kerana batalkan projek DAP ternakan babi terbesar di asia RM100 juta di Sepang -akui Tony Pua DAP pada lidah rsmi pembangkang MalaysiaKini

1. Tony Pua MP Dap hasil pilihan Melayu Petaling Jaya Utara telah memberi sebab punca utama Tan Sri Khalid Ibrahim perlu ditukar kerana membatalkan projek ternakan babi mega terbesar di asia yang bernilaiRM100 juta pada 2008.

2. Projek ternakan babi mega terbesar di asia ini pada asalnya telah diluluskan oleh Teresa Kok selaku Exco Selangor 2008 yang memegang portfolio Pelaburan, Perindustrian & Perdagangan.

3. Teresa Kok MP DAP kini hasil pilihan Melayu Seputeh dulu telah menempatkan lokasi projek ternakan babi mega terbesar di asia ini di tempat penduduk majoriti Melayu iaitu di Sepang.
Akan tetapi Tan Sri Khalid Ibrahim yang mahu melindungi Islam sensitiviti orang Melayu telah membatalkan projek mega RM100 juta ini.

4. Kini Hanipa Maidin MP PAS hasil pilihan Melayu Sepang antara individu yang paling lantang mengkritik tindakan Haji Hadi Awang kerana mempertahankan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor.

Kita semua sedia maklum bahawa parlimen Sepang adalah bekas lokasi projek ternakan babi mega terbesar di asia. Dan Hanipa Maidin MP PAS selaku peguam bela bagi kes kes syiah telah tekad mencadangkan lebih rela DAP menjadi MB Selangor.

5. Adakah Hanipa Maidin yang bersungguh sungguh mahu MB Khalid Ibrahim ditukar punya hubungkait projek ternakan babi mega terbesar Sepang dengan DAP?

Kita sedia maklum Tony Pua MP DAP hasil pilihan Melayu Petaling Jaya Utara malam tadi mengkritik secara lantang memberitahu bahawa sebab utama MB Khalid Ibrahim perlu ditukar adalah kerana membatalkan projek ternakan babi mega terbesar di asia yang bernilai RM100 juta pada 2008.

Bukti Tony Pua DAP mengaku punca utamaKhalid Ibrahim ditukar kerana batalkan projek ternakan babi mega terbesar: http://www.malaysiakini.com/news/270743

Bukti HanipaMaidin mahu DAP jadi Menteri Besar Selangor:

http://www.themalaysianinsider.com/.../hadi-tiada-kuasa...-
Bukti Hanipa Maidin PAS jadi peguam bela bagi syiah: http://www.malaysiakini.com/news/167279

Bukti Hanipa Maidin PAS tulis artikel diakhbar harakah puji ulama syiah Khomeini http://imagizer.imageshack.us/a/img221/1739/
Bukti Teresa Kok DAP akui selaku Exco Selangor 2008 luluskan projek ternakan babi mega terbesar di blognya sendiri.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen