Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Isnin, 30 April 2012

Azmin dicabar jalani DNA!


Ummi Hafilda Ali mencabar abangnya, Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali menyerahkan darahnya dan anaknya, Farah Afifah kepada polis untuk ujian asid deoksiribonukleik (DNA) bagi membersihkan nama mereka.

Menurutnya, tindakan itu penting bagi menjawab dakwaan bahawa isterinya, Shamsidar Taharin menjalin hubungan sulit dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Kalau Azmin benar-benar lelaki sejati, dia patut menyerahkan darahnya untuk membersihkan semua fitnah jahat yang didakwa oleh orang ramai dengan mengatakan Farah Afifah bukan anaknya.


"Sebagai seorang bapa bertanggungjawab dan lelaki Islam sejati, Azmin kena bersihkan tuduhan itu kerana ia sangat berat," katanya di sini malam tadi.

Status Farah Afifah hangat diperkatakan di kalangan penulis blog kerana Anwar didakwa pernah mempunyai hubungan sulit dengan Shamsidar.

Sementara itu, bekas Ketua Wanita PKR negeri, Aminah Abdullah mendesak Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail mengadakan sidang akhbar bersama Shamsidar bagi menjelaskan perkara sama.

"Kami mahu Wan Azizah bersifat jujur kepada orang ramai walaupun beliau merupakan seorang ahli politik yang suka berlakon dan hipokrit kepada ahli parti.

"Pada masa sama, Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan Farah Affifah perlu membuat penjelasan secara bersumpah dari sudut hukum syarak dengan segera berhubung perkara ini," katanya.

Aminah menegaskan beliau tidak akan berhenti mendesak Wan Azizah, Shamsidar dan Nurul Izzah sehingga kebenaran dapat ditegakkan.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan