Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Jumaat, 13 Jun 2014

Saya tidak berhajat kembali kepada Pas - Hasan Ali?


Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali menjelaskan beliau tidak berhajat untuk kembali menyertai parti tersebut selepas dipecat pada Januari 2012 hanya kerana mengkritik sikap dan moral Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Hasan berkata, khabar angin mendakwa beliau mungkin menyertai semula Pas selepas wujud gerakan daripada veteran parti untuk membawanya kembali bagi memperbetulkan parti berkenaan yang kini tersasar daripada perjuangan asal, sengaja disebarkan pihak lain.

Bagaimanapun beliau yang pernah dilantik sebagai Pesuruhjaya Pas Selangor menegaskan, sesiapa yang masih berkuasa di dalam parti itu terutama kepemimpinan ulama perlu memastikan Pas kembali kepada perjuangan asal demi kepentingan Melayu dan Islam selepas jauh tersasar sejak bekerjasama dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Tidak semestinya saya. Sesiapa sahaja (dalam Pas) perlu meletakkan Pas kembali ke matlamat perjuangan yang sebenar kerana Pas kini sudah jauh melencong hasil kerjasama dengan DAP dan PKR. Namun, seperti juga yang lain, saya sendiri tidak yakin Pas akan kembali seperti dulu.

"Cuma cerita (masuk Pas) bukan asalnya daripada saya. Saya tidak berhajat pun nak masuk Pas dan tidak juga menerima apa-apa pelawaan untuk berbuat demikian. Kalau pun ada ura-ura itu, saya tidak terlibat," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Hasan dipecat pada 2012 selepas beliau yang juga Exco kerajaan negeri Selangor pada ketika itu mengkritik tindakan Anwar mengheret rakyat dalam isu moralnya selepas dihadapkan ke mahkamah kerana tuduhan meliwat pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhary Azlan.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen