Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Jumaat, 6 Jun 2014

Pulau Tioman: Mayat ditemui bersama telefon bimbit?


Polis hari ini menjumpai sebuah telefon bimbit iPhone dipercayai milik lelaki yang mayatnya ditemui berdekatan sebuah chalet di Kampung Juara, Pulau Tioman semalam.

Menurut laporan berita Bernama, Ketua Polis Pahang, Datuk Sharifuddin Ab Ghani berkata, polis masih meneruskan operasi di kawasan mayat dijumpai. Ini adalah bagi mencari bahan bukti untuk membantu siasatan, termasuk dokumen pengenalan diri yang belum ditemui.

Selain daripada itu, polis masih belum dapat tentukan jika mayat lelaki itu adalah Gareth David Huntley, warga British yang hilang 27 Mei lepas kerana siasatan masih dilakukan.

Sampel DNA ibu Huntley, Janet Southwell telah diambil bagi membantu siasatan. Sampel berkenaan telah dihantar ke makmal Petaling Jaya dan keputusan dijangka akan dikeluarkan dalam masa dua hari.

Sharifuddin berkata siasatan awal mendapati tiada sebarang kecederaan ditemui pada anggota badan mayat dan menolak unsur jenayah sebagai punca kematian.

Bagaimanapun, beliau berkata Southwell akan berada di Kuantan beberapa hari lagi bagi membantu siasatan.

Mayat itu ditemui pada kira-kira 1.30 tengah hari semalam di tepi sungai, kurang 500 meter dari chalet penginapan Gareth di Pusat Perlindungan Penyu Kampung Juara.

Huntley merupakan sukarelawan pusat perlindungan penyu itu dan dilaporkan hilang pada 27 Mei lepas ketika dikatakan mahu ke Air Terjun Lubuk Teja berseorangan.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan