Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Ahad, 14 Julai 2013

Hina Islam: Selepas Ini Alvin Pasti Menyesal Jadi Manusia!!


Dua makhluk rosak otak ini, Alvin Tan dan Vivian Lee khabarnya dijadikan bahan eksperimen pihak-pihak tertentu untuk menguji sejauh mana orang Islam di Malaysia ini benar-benar mempertahankan agama tersebut. Kebetulan, spesis ini yang macam ini memang payah nak cari, jadi kalau apa-apa berlaku, ‘kesilapan individu’ akan dijadikan alasan untuk mempertahankan mereka.

Sementara pihak yang menjadi dalang, akan bebas begitu sahaja.

Maka itu kita lihat mereka ini bebas melakukan apa sahaja termasuk merakam aksi hubungan seks sendiri atas nama kebebasan dan hak asasi manusia, sebab tahu ada pihak yang melindung di belakang.

Tapi bila melihat perkara itu tidak ada ‘sambutan’ yang diharapkan, 2 ekor monyet ini beralih kepada matlamat asas yang sebenar – MENGHINA ISLAM secara terang-terangan.

Kita orang Islam tidak pernah cuba menghina budaya dan agama dia pun, kenapa dia pulak yang dengan sengaja menghina agama kita?

Apa pun penulis yakin beruk 2 ekor ini tidak akan terlepas lagi dengan kontroversi terbaru ini. Walaupun kita pasti barisan peguam DAP bersedia mempertahankan 2 ekor beruk ini tanpa banyak dakwa dakwi, tapi dalam masa yang sama kita semua perlu mempertahankan maruah agama kita dari diinjak monyet-monyet macam ini.

Hari ini 2 ekor, besok-besok entah beberapa ekor lagi, kalau tidak ada penguatkuasaan yang tegas dari pihak berkuasa negara.

Penulis masih ingat sekitar beberapa tahun yang lepas, PERKASA mengedarkan angpau berwarna putih yang mecetus perasaan tidak puas hati banyak pihak dari kalangan masyarakat Cina, kononnya diibaratkan seperti mengaitkan dengan mati. Walaupun tanpa bukti saintifik angpau putih boleh menyebabkan sesiapa mati, tapi kita memahami perkara itu sensitif kepada budaya orang Cina.

Tapi sekarang lihat apa sudah jadi?

Yang kononnya sensitif dengan budaya itu, terang-terang mempersenda dan memperbodohkan Islam seperti oleh dua ekor monyet ini dan anehnya mereka masih bebas kemana-mana ceruk dalam negara ini. Penulis bimbang, kalau dibiarkan berterusan akan ada lebih banyak aksi sama dilakukan oleh pasangan yang lain pula, tidak terkecuali pasangan sejenis.

Sampai bila kita mahu lihat perkara ini berterusan? Itu persoalannya yang tidak memerlukan masa yang panjang untuk difikirkan jawapannya. Seharusnya pada waktu ini, 2 ekor beruk itu sudah merengkok dalam lokap, paling tidak beberapa malam ‘untuk tujuan siasatan’.

Jadi sebelum ada apa-apa berlaku kepada 2 ekor ini, lebih baik sumbatkan mereka dalam lokap segera. Beberapa laporan polis pun khabarnya sudah dibuat ke atas monyet 2 ekor ini, eloklah macam itu.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan