Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Rabu, 16 Februari 2011

Tidak bekerja, tapi kaya-raya...!!! Siasat pemilikan saham Shamsidar RM20 juta!

Ummi Hafilda Ali menggesa pihak berkuasa menyiasat pemilikan saham isteri kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Shamsidar Taharin (gambar) yang didakwa bernilai jutaan ringgit.

Katanya, ini kerana pemilikan saham itu berkemungkinan mempunyai kaitan dengan salah laku Penasihat PKR, Anwar Ibrahim ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri sebelum dipecat pada 1998 dan Azmin Ali yang merupakan suami kepada Shamsidar.

Dakwa Ummi Hafilda, beliau mempunyai bukti kukuh mengenai perkara itu yang disifatkannya sebagai habuan Anwar ke atas Shamsidar.

“Saya tidak fitnah, saya dedahkan untuk menegakkan kebenaran. Di sini, saya ada bukti asal sijil (sambil menunjukkan dokumen) nilai saham yang dipegang oleh Shamsidar bernilai jutaan ringgit.

“Jadi mana mungkin seorang isteri yang tidak bekerja, mampu meraih wang dan kekayaan sebanyak itu,” katanya semasa berucap pada program Selamatkan Selangor Darul Ehsan (SSDE) di Kampung Johan Setia di sini, malam tadi.

Tambah Ummi Hafilda, sebelum ditahan polis pada 17 Ogos 1997 Azmin pernah menemuinya dan meminta menarik balik tuduhan ke atas Anwar serta mengajarnya bagaimana menipu polis dengan menukar kenyataan seperti mana dimahukan oleh Ketua Pembangkang itu.

Malah, dakwa Ummi Hafilda, Azmin turut menawarkan RM100,000 kepadanya di sebuah restoran termasuk projek iklan bernilai RM50 juta sekiranya bersetuju menarik balik tuduhan tersebut dan membuat pengakuan palsu.

“Namun, saya tetap dengan pendirian saya. Saya sedih dengan tindakan Azmin kerana sanggup melakukan perkara tersebut. Saya tidak sanggup memakan duit rasuah dan berhadapan apa juga kemungkinan yang berlaku ke atas saya walaupun saya dihina, dimaki-hamun dan sebagainya sebelum ini,’’ katanya.

Betul juga apa yang dikatakan oleh Ummi Hafilda..masakan boleh jadi kaya-raya kalau tidak bekerja? Dari mana datangnya wang sebanyak itu! Berapa pula gaji suaminya iaitu Azmin sehingga boleh mengumpulkan wang yang sebanyak itu dalam masa yang singkat( muda )..pelik, tapi benar!!!

Wasabi Oyabun...

Tiada ulasan:

Catat Komen