Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Rabu, 13 April 2011

Anwar sekeluarga tidak perlu risau - Pemilik jam tangan Omega boleh dijejaki menerusi nombor model!

Pihak berkuasa berkemungkinan besar tidak menghadapi sebarang masalah dalam usaha menjejaki pemilik jam tangan Omega yang ditinggalkan dalam bilik tempat rakaman video seks yang didakwa melibatkan pemimpin pembangkang Februari lalu.

Ini kerana, setiap jam jenama Omega sama ada berharga paling murah sehingga paling eksklusif setiap satunya mempunyai nombor model dan nombor siri yang berbeza.

Menurut sumber dari Omega, jika jam jenama tersebut dibeli dari luar negara, maklumat mengenainya boleh didapati dari ibu pejabat Omega di Switzerland, manakala bagi pembelian di dalam negara, boleh mendapatkan maklumat di ibu pejabat di Wisma Goldhill.

"Setiap pembelian jam Omega, akan disertakan dengan kad perakuan jam atau sijil dan isi kandungan pada kad itu tertera tentang maklumat jam.

"Kad itu juga berfungsi sebagai surat jaminan. Jaminan yang diberikan kepada setiap pembeli adalah sekitar dua, tiga atau empat tahun dan lebih daripada itu pembeli tidak perlu lagi membawa kad tersebut, pemilik hanya boleh membawa jam itu sahaja bagi apa-apa proses pembaikan,'' katanya di sini hari ini.

Semalam, Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani memberitahu identiti pemilik jam tangan Omega yang diserahkan ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah kepada polis bakal diketahui tidak lama lagi.

Menurut beliau, ia akan diketahui dalam tempoh terdekat iaitu selepas pengedar jam berjenama itu menyerahkan laporan pendaftaran pembeliannya.

Ditanya mengenai jam tangan edisi terhad jenama itu, sumber berkata, kebiasaannya Omega akan mengeluarkan jam tangan edisi terhad di seluruh dunia, bagaimanapun jumlah keluarannya adalah berbeza di setiap negara.

Mengenai berapa banyak jumlah yang dikeluarkan bagi setiap edisi terhad, jelas beliau, jumlahnya turut berbeza-beza iaitu ada keluaran untuk 300 utas, ada yang sebanyak 1,950 utas dan paling minimum ialah pernah untuk 10 utas sahaja.

Dengar-dengar jam Omega tersebut adalah pemberian dari kerabat diraja Arab..betoi ka Nuar..!!!

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen