Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Jumaat, 20 Januari 2012

Kes liwat Anwar : Pihak pendakwa fail notis rayuan disaat akhir!


Peguam Negara telah memfailkan notis rayuan ke Mahkamah Rayuan mengenai kes Anwar meliwat bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan. Rayuan tersebut difailkan jam 4:15 petang tadi disaat akhir tempoh 10 hari yang ditetapkan oleh pihak mahkamah.

Sebelum itu pada sebelah pagi Peguam Negara telah menerima laporan penuh bertulis Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah berkenaan keputusan mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur pada 9 Jan lepas yang melepas dan membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Anwar dalam reaksi awal selepas keputusan mahkamah diumumkan pada 9 Jan yang lepas mengakui masih belum boleh menarik nafas lega walaupun dilepas dan dibebaskan daripada pertuduhan tersebut. Katanya, masih terlalu awal untuk berkata sesuatu kerana pihak pendakwa masih berpeluang mengemukakan rayuan.

“Sekarang ini masih terlalu awal untuk menyatakan apa-apa kerana peluang untuk pendakwa meneruskan (kes) masih ada.

Nampaknya apa yang Anwar gusarkan sebelum ini menjadi kenyataan! Pusingan kedua bakal bermula, Hak Saiful sebagai rakyat Malaysia tidak harus diabaikan. Mudah-mudahan Saiful akan mendapat pengadilan yang sewajarnya nanti di mahkamah Rayuan. InsyaAllah.

Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen