Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Isnin, 30 Januari 2012

Adakah Israel yang memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear, memerlukan perlindungan keselamatan - Duta Palestin?


Jawapan sinis dari Duta Palestin yang terkejut dengan kenyataan Anwar Ibrahim mengenai negara Israel!

Duta Palestin ke Malaysia, Abdelaziz Abughoush menyifatkan sebagai “pelik dan ganjil” kenyataan Anwar Ibrahim dalam temubual dengan Wall Street Journal bahawa beliau menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel.

"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Abughoush berkata, oleh kerana Palestin menjadi isu utama bagi semua umat Islam, dan Malaysia pula menjadi pendokong utama sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin, maka adalah pelik dan ganjil apabila seorang pemimpin beragama Islam dari negara ini membuat kenyataan demikian.

"Kami tak tahu siapa sebenarnya yang memerlukan perlindungan keselamatan kerana hakikatnya Israel memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear serta angkatan tentera yang dilengkapi senjata canggih.

"Kami tidak pasti adakah jaminan keselamatan perlu diberi kepada penakluk atau rakyat Palestin yang ditakluki, yang ditindas saban hari serta berdepan dengan tindakan yang bercanggah dengan undang-undang dan perbuatan tidak berperikemanusiaan oleh kumpulan penakluk, yang mencabuli undang-undang kemanusiaan dan antarabangsa serta tidak menghiraukan usaha masyarakat antarabangsa untuk mewujudkan keamanan dan kestabilan di Timur Tengah,” katanya.

Maka pecahlah tembelang Anwar selama ini yang hanya menjadi gunting dalam lipatan atau talam dua muka dalam menangani isu negara Palestin yang merdeka! Segala sokongan Anwar terhadap negara Palestin hanyalah lakonan semata-mata?Wasabi Oyabun..

1 ulasan:

  1. baru palestine tau sape barua yang berlindung di balik islamic image ni ye. nuar dan israel seperti isi dengan kuku. palestine je yang tak tau.

    BalasPadam