Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Rabu, 22 Oktober 2014

Nga Kor Ming Mengaku ‘White House’ Miliknya?


Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming akhirnya mengaku ‘White House’ yang sedang disebarkan di internet adalah miliknya.

Mengakui perkara itu, Kor Ming yang dihubungi pemberita mendakwa ada pihak tidak bertanggungjawab telah menggunakan gambar itu untuk menyerang peribadinya.

Menurutnya, pada Sabtu lalu, terdapat individu yang mengambil gambar rumahnya di Bandar Baru Tambun, Ipoh, untuk tujuan itu.

“Saya tahu individu berkenaan dan hantar gambar kepada pihak-pihak tertentu untuk cemar nama baik saya.

“Tindakan ini sudah melanggar undang-undang dan ganggu privasi saya. Malah gambar ahli keluarga saya turut didedahkan. Perbuatan ini meletakkan keluarga saya dalam bahaya,” katanya.

Menurut Kor Ming, tindakan undang-undang sewajarnya akan diambil terhadap individu dan pihak-pihak yang melakukan perbuatan sedemikian.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau mengakui rumah berkenaan baharu saja diduduk dua minggu lalu.

“Kenapa mahu jadi isu. Saya tak boleh beli rumah ke? Bukannya saya beli cash (tunai). Saya pinjam bank dengan bayaran bulanan untuk tempoh selama 20 tahun.

“Sebagai bekas peguam senior dan wakil rakyat, takkan saya tak mampu nak beli rumah. Lagipun bukan harganya sehingga RM10 juta,” katanya.

Kor Ming berkata, isu berkenaan tidak melibatkan kepentingan awam malah beliau mendakwa rumah pemimpin-pemimpin BN lagi besar dan mewah.

Dua hari lepas, Edwin Michael, Pensyarah Universiti Tunku Abdul Rahman, Perak mendedahkan perbandingan White House kediaman Presiden Amerika Syarikat dengan satu ‘White House’ kediaman Kor Ming.

Turut didedahkan tiga kenderaan mewah dan 10 saman milik Kor Ming.
Wasabi Oyabun..

Tiada ulasan:

Catat Komen