Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Rabu, 4 Mac 2009

Mengapa Tiada Tindakan DiAmbil Terhadap " Menteri Parlimen Malaysia " !


Adakah disebabkan kerap ponteng semasa pembukaan sidang Parlimen yang turut disertai oleh Yang DiPertuan Agong, maka kerajaan mengambil keputusan untuk menubuhkan satu lagi portfolio baru didalam kabinet?Adakah ianya benar? Adakah jawatan baru "Menteri Parlimen" Malaysia benar-benar wujud? Kalau tidak wujud mengapa pula ada manusia yang tak tahu malu menganggap dirinya seorang Menteri Parlimen yang mewakili Malaysia.

Adakah pihak Wisma Putra tahu akan perkara ini? Tidakkah Wisma Putra akan kelam kabut jika apa-apa terjadi kepada "Menteri" yang berada di luar negara. Bukankah ini boleh dianggap sebagai satu " penyamaran " tahap " Ranking A " yang tidak pernah dilakukan oleh mana-mana individu negara semasa berada diluar negara? Bukankah " penyamaran " ini akan memalukan Malaysia disebalik nama negara yang sudah terkenal diseluruh pelusok dunia?

Jadual " Menteri Parlimen " berucap :

18:30 – 19:30Al Mirqab Ballroom(I, II, III), Lobby LevelCOMMON CHALLENGES: ADDRESSING TOGETHER EMERGING GLOBAL ISSUES * (Photos )Moderator:- Carlos E. PASCUAL — Vice President and Director, Foreign Policy Studies, The Brookings Institution, United StatesSpeakers:- Madeleine K. ALBRIGHT — Former United States Secretary of State- Anwar IBRAHIM — Minister of Parliament, Federation of Malaysia- David PETRAEUS — Commander, U.S. Central Command- Barham SALIH — Deputy Prime Minister of the Republic of Iraq.

Adakah kerajaan Malaysia akan berdiam diri dengan " penyamaran ranking A " yang memalukan ini? Mengapa tiada tindakan yang di ambil terhadap " Menteri Parlimen " yang disuruh bertaubat oleh Karpal Singh Celaka? Mana rakyat Malaysia nak letak muka apabila ada" Menteri Palsu" pergi bersidang disebuah forum antarabangsa, padahal sidang yang lebih penting yang sepatutnya beliau hadiri dinafikan ( ponteng ). Apakah hukuman yang sewajarnya dijatuhkan kepada " penkhianat " negara ini?

Lihatlah gaya Anwar yang mendakwa mewakili Malaysia ke Forum Dunia Islam anjuran AS dan berjawatan " Menteri Parlimen Persekutuan Malaysia. " klik di sini Bilalah pula SiAnwar ini masuk BN dan mendapat jawatan Minister of Parliament,Federation of Malaysia . Agak kelakar juga kerana ianya bukan setakat satu Malaysia sahaja dia menipu dan kelentong , malah rupa-rupanya Amerika , pemimpin Yahudi , Tok arab kawan-kawan Anwar pun terkena juga.

Apabila pulang Malaysia , Anwar mereka cerita di ceramah-ceramah dan blog mengatakan yang beliau diiktiraf oleh dunia sehingga mereka menjemputnya dan memperjuangkan Islam apabila berdepan dengan Yahudi dan AS . Memang hipokrit dan retorik kuat Anwar ini menipu penyokong-penyokongnya dan rakyat . Rakyat sedang menunggu hukuman yang setimpal yang bakal dijatuhkan terhadap Anwar kerana MENIPU!!! Dan mungkin asyik dengan jawatan baru "Menteri Parlimen" sehingga ketinggalan kapalterbang? Wallahuallam.
Wasabi Oyabun

3 ulasan:

  1. kenapa nak hukum sula? malaysia tak pakai hukum tu.hehehehehe!!!

    BalasPadam
  2. penjilat-penjikat si juburi tuh memang la bangang....dah ada bukti depan mata,depan kepala hotak pun buta lagi....

    BalasPadam