Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Ahad, 20 Disember 2009

Raja Petra : Polis Mohon Ekstradisi!

Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan memohon perintah ekstradisi terhadap pengendali laman web Malaysia Today, Raja Petra Raja Kamaruddin (gambar) jika benar dia kini berada di sebuah pangsapuri mewah di London.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata, pihaknya tidak akan lepas pandang mengenai laporan tersebut dan kini sedang menyiasat sama ada benar Raja Petra sedang bersembunyi di negara itu. Menurut beliau, pihaknya turut meminta bantuan polis antarabangsa (Interpol) dan kerajaan British bagi memastikan dakwaan itu benar.

‘‘Kita sedang siasat laporan Mingguan Malaysia hari ini dan meminta bantuan Interpol serta kerajaan British.

‘‘Jika benar dia (Raja Petra) berada di sana, kita akan minta bantuan kerajaan British mendapatkan perintah ekstradisi kerana dia perlu menghadiri perbicaraan di mahkamah,’’ katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Semalam dilapurkan pengendali laman web itu dipercayai bersembunyi di Apartment Trinity Court di Gloucester Bayswater, London. Menurut sumber, Raja Petra dipercayai menyewa salah sebuah unit di pangsapuri mewah enam tingkat itu sejak menjadi buruan polis, kira-kira lapan bulan lalu.

Pangsapuri terbabit dikategorikan sebagai kediaman mewah. Setiap unitnya mempunyai dua bilik tidur, dua bilik air, dapur dan ruang tamu. Sepandai-pandai tupai melompat, tunggulah masa untuk jatuh ke tanah. Nak lari mana lagi Raja Petra? Dah tiba masanya untuk anda serah diri...!!!

Wasabi Oyabun

1 ulasan:

 1. MANTAP BRO...
  SAPA SPONSOR TU??
  HE HE HE

  mahal harga kondo tu, mana dana?
  siasat jangan tak siasat

  BalasPadam