Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Ahad, 16 Ogos 2009

Menunggu Kerajaan PKR di Hari Wukuf !

Kalau kita teliti betul-betul sejarah Anwar, macam mana dia boleh meletakkan dirinya sebagai salah seorang pemimpin ' sohor ', ini semuanya adalah disebabkan oleh ISU kontroversi. Samada ISU kontroversi ini disengajakan, kebetulan atau tak sengaja tidaklah diketahui.

Jika tidak kerana isu-isu kontroversi, penulis rasa Anwar ni sama lebih kurang standard Hishamuddin Rais dan lain-lain bekas pemimpin pelajar yang hilang ditelan zaman. Anwar dan ISU kontroversi adalah ibarat ikan dengan air. Tanpa air ikan tidak boleh hidup. Untuk meneruskan survival politik, Anwar perlukan bekalan ISU yang mencukupi untuk dia terus hidup dalam politik.

Penulis sudah menjangkakan semasa PRK Kuala Terengganu yang lepas akan ada ISU baru yang bakal dibangkitkan. Jika tidak, bagaimana Anwar mahu hidup? Benar atau tidaknya sesuatu ISU yang dibawa tidak penting bagi Anwar. Yang penting ISU tersebut mesti 'spin' dengan baik sehingga boleh 'create havoc', sekurang-kurangnya untuk kegunaan PRK KT. Setelah mendapat tahu calon erdogan di tolak dan ISU Hudud dibangkitkan, Anwar lari ke luar negara.

Dia memberi alasan ke Amerika dan semasa pulang singgah ke Turki untuk membincangkan masalah Palestin dengan " Presiden Erdogan ". Pelbagai alasan diberi untuk untuk mengelakkan darinya dari dipertanggungjawabkan dengan ISU-ISU didalam negara seperti terpaksa mengeluarkan kenyataan berkenaan dengan Hudud untuk menyokong Lim Kit Siang dan Karpal Celaka padahal Anwar sememangnya telah lama menolak Hudud. Pandai sungguh Anwar berlakun?

Berikut adalah di antara kronologi isu-isu yang menyebabkan Anwar menjadi kelihatan hebat;

* Demonstrasi besar-besaran anak mati 'kebuluq' di Baling. (Confirm tipu muslihat)

* Ditahan di kem mencipta nama – ISA

* Sesudah nama jadi ' besar ' – masuk UMNO dan ambil kepimpinan dalam UMNO dengan mudah.

* Bila dalam UMNO – tukar ' modus operandi ' kepada publisiti ' image building ' melalui media.

* 1998 – Isu pemecatan. Nama terus meletup seantero dunia.

* 1998 – Isu liwat. Lahirnya simpatisan dan penyokong taksub.

* 1998 – Isu konspirasi. Wujud persepsi Anwar terlalu hebat. Semua musuh nak hapuskan dia.

Pada tahun 1998 – Isu turutan yang meyakinkan orang ramai dia dizalimi.

1) Disuntik kuman HIV atas arahan Tun Mahathir. (confirm tipu)

2) Disuap racun arsenik atas arahan Tun Mahathir. (confirm tipu)

3) Sebarkan maklumat KPN dah lumpuh, Mahathir pun lumpuh. Jadi nampaklah memang sah kena zalim. Itu sebab tuhan balas tunai pada penzalim.

4) Penyakit kronik yang sembuh sekelip mata – ' slipdisc '( Pelik bin Ajaib )

5) Penyakit tambahan – tengkuk sakit hingga terpaksa pakai ' pembelit tengkuk..!?' On the way balik rumah dari penjara terus buka. Sampai rumah pakai balik sebelum press datang. Pembelit betul!)

6) Dijatuh hukum penjara. Pantang pihak penjara lalai sikit, pihak kerajaan pasti dituduh berniat menginaya dan nak tamatkan nyawa dia.

7) Bila keluar penjara , Anwar kehabisan ISU peribadi yang boleh digunakan. Keadaan ini tidak boleh dibiarkan. Jika dibiarkan politik akan mati. Nak guna ISU mahazalim dah out dated. Mahathir dah tak jadi PM.

Modus operandi perlu ditukar kepada ' character assassination ' para pemimpin pemerintah. Bermulalah serangan peribadi terutama kepada bakal-bakal pelapis kepimpinan UMNO. Bila bakal-bakal pelapis dah rosak imej senanglah nak tumbangkan UMNO. Antaranya:

1) Kalau jadi PM dia akan hantar Najib jadi duta ke Mongolia?

2) Liwat lagi. Orang lain yang seronok, orang lain yang jadi mangsa, orang lain pula yang dituduh konspirasi. ( Tapi tuduhan konspirasi kali ni tak berapa menjadi macam Siri Liwat 1 dulu ). Mata lebam tak berulang, jadi terpaksa tumpu lebih pada perkara-perkara teknikal seperti lapuran doctor, palitkan sikit-sikit mainan KPN, peguam negara dan apa juga yang boleh timbulkan syak wasangka rakyat terhadap pemimpin kerajaan.

3) Tuduhan pada Najib seolah-olah kerja Najib siang malam hanya nak rompak dan rompak harta kerajaan. Isu lama tak selesai lagi, Najib terus nak rompak lagi. Masa kerajaan tengah nazak pun Najib sempat lagi rompak melalui eurocopter. Macamlah Najib tu tak ada hati perut dan tak tau baca dan guna fikiran langsung.

4) Kerajaan 16 Sept. lagi satu hal. Macam-macam ' count down ' orang buat. Dari hari ke 100 sampai hari ke 1 dan 0 pun tak jadi juga. Sampai hari ke –1, -2, -3…dan seterusnya pun masih tak berlaku. Sia-sia betul.

5) Tukar tarikh sebelum Raya Haji. Malam ni wukuf di Padang Arafah pun masih tak juga berlaku.

6) Apabila Saiful membuat laporan polis yang di liwat oleh Anwar, dia lari ke kedutaan Turki untuk berlindung dan katanya ada orang yang nak membunuhnya?

7) Sebelum kes Saiful diperdengarkan, cepat-cepat Anwar membuat lapuran Polis dan BPR tentang salah kuasa KPN dan Peguam negara? mempersoalkan kewibawaan pihak Hospital?

8) Setelah kes ditetapkan, Anwar memberi alasan tanpa menhadirkan diri dengan mengatakan Pendakwaraya tidak layak mengendali kes tersebut. Padahal dia ada diIpoh untuk membantu bekas MB Perak? Maka kes ditunda lagi..

9) Untuk hearing yang akan datang Anwar membuat satu lagi laporan ( laporan ke-2 ) Polis terhadap KPN dan Peguam Negara. Masih lagi dengan kes lebam mata?
Episod seterusnya, tunggulah… apa lagi rancangan Anwar untuk menundakan lagi kes liwatnya?

Ikan yang satu ni sebenarnya takut kalau bekalan air putus, dia akan dibuat lauk dek penyokong taksub yang terus berharap dan menunggu keputusan tuhan untuk jadikan Anwar sebagai PM…

Wasabi Oyabun

7 ulasan:

 1. Inikah dikatakan pemimpin yang sayangkan bangsa Melayu dan pemimpin yang cintakan orang Melayu. Tidak wajarkah Timbalan Perdana Menteri mengatakan bahawa Anwar adalah Pengkhianat kepada Bangsa. Tahniah kepada kenyataan tegas Tan Sri Muhyiddin Yassin atas keyataan beliau dan saya sebagai bloggers bebas menyokong apa yang disarankan oleh Timbalan Perdana Menteri. Ini bukanlah satu satu sebab yang membuat saya menyokong tindakan berani TPM tetapi banyak lagi yang tidak saya nyatakan di sini. Insya allah kita akan terus membuktikan bahawa sememangnya Anwar adalah pengkhianat bangsa.

  BalasPadam
 2. SALAM

  SEMPENA MENYAMBUT BULAN RAMADHAN INI SAYA INGIN MENGAMBIL KESEMPATAN UNTUK MEMOHON MAAF ATAS KEKASARAN BAHASA SEMASA MEMBERI ULASAN KEPADA SAUDARA-SAUDARA SEKALIAN

  SEMOGA RAMADHAN INI DAPAT MENYATUKAN HATI UMAT ISLAM DI MALAYSIA INI...

  SALAM SEJAHTERA

  BalasPadam
 3. SLM BRO..ANUWAR NI MANA ADE IDEOLOGI? SEMUA DIA PAKAI HENTAM JEK!..YG PENTING TONGKENG DIA SLMT! KEHKEHKEH..HANCORR MALAYSIA KLU DIA HANDEL!

  slm al-mubarakk broo!

  BalasPadam
 4. Salam semua..

  Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

  * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
  * Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
  * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

  Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
  bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
  Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

  Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.

  Wassallam,
  Ore Oyabun

  BalasPadam
 5. perangai peliwat. bukan berlandas agama. dia akan terus berdalih dari hadir ke mahkamah. inilah dia peliwat. dsai katakan . siapa tidak kenal

  BalasPadam