Terima kasih kerana mengundi BN

Terima kasih kerana mengundi BN

Jumaat, 16 November 2012

Radio 'Aduan Rakyat' Selangor Di Lancar!Barisan Nasional (BN) Selangor hari ini melancarkan saluran radio Internet dikenali sebagai Radio BN Selangor yang boleh diakses menerusi laman web www.selangorbn.fm

Koordinator BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed berkata radio Internet itu akan memulakan operasi pada 17 Nov ini, 24 jam sehari dan boleh diakses melalui komputer dan telefon pintar.

"Radio ini boleh didengar menerusi laman web manakala bagi pengguna telefon pintar, mereka boleh memuat turun menerusi aplikasi Tune In untuk mendengar Radio BN Selangor," katanya pada sidang akhbar sempena majlis pra-pelancaran radio itu oleh Timbalan Pengerusi BN Selangor Datuk Seri Noh Omar di sini hari ini.

Beliau berkata radio itu juga bakal menjadi alternatif untuk rakyat Selangor memberi pandangan, mengutara aduan dan masalah mereka selain mendapat maklumat terkini berkaitan program anjuran BN Selangor.

Beberapa slot rancangan turut disediakan dalam siaran radio itu untuk menjawab terus aduan dan persoalan yang dibangkitkan seperti 'Aduan Rakyat' dan 'Bersama Pemimpin' yang dibawa secara langsung.

Mohd Zin berkata radio itu juga akan menjadi saluran untuk BN menerangkan sebarang isu berbangkit di Selangor selain mendapat maklumat dan berita terkini menerusi rancangan 'Berita @ Info'.

Beliau berkata rancangan 'Resepi Selebriti' juga akan dikeudarakan dengan beberapa tokoh politik, wakil rakyat dan artis akan diundang untuk berkongsi resipi istimewa mereka serta segmen 'Bakat Selangor' pula memberi peluang kepada rakyat di negeri itu menunjukkan bakat mereka.


Setakat ini akan terdapat 10 segment yang disusun secara interaktif untuk pendengar-pendengar radio BN Selangor ini.

Kapsul pagi- membincangkan tentang motivasi diri, tips sebelum memulakan hari yang ceria dan produktif.

Bual Bicara – Membincangkan tentang isu-iisu di Selangor. Menjemput tetamu yang berkaitan isu ke konti radio.

Lagu permintaan – Deejay akan memainkan lagu diselangani dengan celoteh dan info,

Aduan rakyat –Aduan dari rakyat dan akan dijawap oleh pihak yang terlibat.

Resepi selebriti – Menjemput artis, ahli politik, public figure untuk berkongsi resepi kesukaan mereka dan perkembangan terkini mereka.

Bersama Pemimpin – Membincangkan isu-isu Negara dengan menjemput tetamu yang arif dalam bidang tersebut.

Bicara kesihatan (Setiap Selasa) –Temubual bersama pakar mengenai topic kesihatan yang berlainan setiap minggu.

Bicara agama (Setiap Jumaat) – segment membicarakan tentang agama dengan menemubual tetamu dalam bidang agama.

Bakat Selangor – segmen yang membolehkan pendengar menonjolkan bakat nyanyian mereka dengan menghantar klip suara mereka ke FB, email atau CD kepada kami.

Berita @ Info – segmen ini akan keudara setiap 30 minit atau 1 jam, dengan memberi berita kepada pendengar. Segment ini selama 5 minit.

Inovasi dari Barisan Nasional Selangor ini merupakan satu dari usaha berterusan BN Selangor untuk mendekati rakyat. Radio ini juga berbentuk dua hala iaitu pendengar dapat turut berhubung dengan pihak Barisan Nasional Selangor terutamanya apabila melibatkan segmen-segmen bersama pemimpin kelak.

Sementara itu, Mohd Zin berkata Pusat Khidmat Rakyat Barisan Nasional (Pakar) menerima laporan berhubung isu mengenai masalah kenaikan harga rumah yang begitu mendadak di Selangor.

Beliau berkata BN Selangor meneliti masalah ini dengan serius dan menganggap ia sebenarnya berpunca daripada kelemahan kerajaan negeri itu mengurus dan mengawal isu perumahan dengan baik dan berkesan.

"Di kesempatan ini, saya ingin memberikan jaminan kepada rakyat Selangor bahawa jika BN (Barisan Nasional) memerintah Selangor kelak, masalah perumahan mampu milik ini akan diberi perhatian khusus.

"Saya tidak boleh menyatakan angka-angka dengan spesifik namun perkara ini akan turut dimuatkan dalam manifesto BN untuk pilihan raya umum akan datang," katanya.

Wasabi Oyabun..

1 ulasan:


 1. Muhyiddin Pemimpin LEMBU tua nyanyuk nak MAMPUS!!!.... Puteri UMNO Kump ANJING menyalak Gila Babi....


  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~


  Pemimpin2 UMNO BODOH macam LEMBU... Tua2 NYANYUK nak mampus!!!

  Lihat Bukti Transformasi Pemuda UMNO otak lembu telah berjaya!!!

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~

  ~ BUKTI 5 ~

  ~ BUKTI 6 ~


  BalasPadam